Kategoria: (Bez kategorii) Autor: Krzysztof Gacek Data 17 lis 2011

Ustawa nie pozwala na przysłowiowe „puszczanie dymka” między innymi w zakładach pracy, szpitalach, na przystankach autobusowych czy w lokalach gastronomicznych.

Zakaz palenia szczególnie przypadł do gustu klientom restauracji, pubów, kawiarni czy dyskotek. Zdecydowana większość odwiedzających te miejsca jest zadowolona z tego, że może coś zjeść czy napić się kawy bez wszechobecnego dymu.

Szacuje się, iż dzięki wprowadzonym rok temu przepisom około milion Polaków pozbyło się tego nałogu!

W lokalach gastronomicznych  zapalić można tylko w wyznaczonych i specjalnie przystosowanych do tego miejscach… pojawiają się jednak opinię aby pójść krok dalej i  wprowadzić kompletny zakaz palenia. Moim zdaniem jeszcze surowsze prawo nie ma sensu! Jak ktoś chce się truć to niech się truje, jeżeli tylko nie przeszkadza to innym!

Może lepszym rozwiązaniem byłaby większa stawka zdrowotna dla palaczy?… tylko jak ją wyegzekwować? Prawo musi być proste i przejrzyste!

Komentarze dle tego wpisu zostały wyłączone.